In het kort
Conclusie 1
De inname van magnesium uit voedingsmiddelen en supplementen is in Nederland gemiddeld
359 mg/dag
Conclusie 2
De inname van magnesium uit voedingsmiddelen is in Nederland gemiddeld
326 mg/dag
Conclusie 3
386 mg | 332 mg
Conclusie 4
De belangrijkste bronnen van magnesium zijn:
Brood, granen, rijst en pasta (24%)
Zuivel en zuivelvervangers (14%)
Niet-alcoholische dranken (11%)
Inname naar geslacht
Consumptie naar geslacht
De inname van magnesium is in Nederland gemiddeld 359 mg/dag. Zonder supplementen is dit 326 mg/dag. De inname is hoger voor jongens/mannen (386 mg/dag) dan voor meisjes/vrouwen (332 mg/dag).
Inname naar leeftijd
Leeftijd
De gemiddelde inname van magnesium is voor volwassenen hoger (384 mg/dag) dan voor kinderen (260 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
De gemiddelde inname van magnesium is voor volwassenen hoger (384 mg/dag) dan voor kinderen (260 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
De gemiddelde inname van magnesium is voor volwassenen hoger (384 mg/dag) dan voor kinderen (260 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Inname naar opleiding
Opleiding en leeftijd
De gemiddelde inname van magnesium is voor hoogopgeleide mannen hoger (435 mg/dag) dan voor laagopgeleide mannen (377 mg/dag). Voor vrouwen is er vrijwel geen verschil naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 336 en 370 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van magnesium vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 245 en 265 mg/dag.
Opleiding, leeftijd en geslacht
De gemiddelde inname van magnesium is voor hoogopgeleide mannen hoger (435 mg/dag) dan voor laagopgeleide mannen (377 mg/dag). Voor vrouwen is er vrijwel geen verschil naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 336 en 370 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van magnesium vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 245 en 265 mg/dag.
Bronnen
Bronnen van magnesium
De belangrijkste bronnen van magnesium zijn Brood, granen, rijst en pasta (24%), Zuivel en zuivelvervangers (14%), Niet-alcoholische dranken (11%) en Fruit, noten en olijven (11%).
* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.