De resultaten van de Voedselconsumptiepeiling  2012-2016 worden op verschillende manieren gepubliceerd. Op deze website, in rapporten, in factsheets, datasets, et cetera.

Webinar 26-11-2020

Donderdag 26 november organiseerden het Voedingscentrum en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een webinar over de eet- en drinkgewoonten van Nederlanders volgens de Schijf van Vijf.  Aanleiding voor dit webinar waren resultaten op basis van de VoedselConsumptiePeiling. De resultaten vormen voor het Voedingscentrum waardevolle input voor beleid en voorlichting.

In het webinar vatte Caroline van Rossum van het RIVM de resultaten van het onderzoek kort samen. Annette Stafleu van het Voedingscentrum schetste hoe  het Voedingscentrum deze resultaten gebruikt. Zij legde hier de nadruk op de ouderen.

De webinar is terug te kijken via deze link.  Ook is de presentatie van het Voedingscentrum en het RIVM beschikbaar. 

Nieuwsbrief Voeding

De Nieuwsbrief Voeding informeert professionals over onderzoek, publicaties en informatie van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op het gebied van voeding. Deze nieuwsbrief verschijnt circa 10 keer per jaar.