In het kort
Conclusie 1
De inname van vitamine B2
uit voedingsmiddelen en supplementen
is in Nederland gemiddeld
2,4 mg/dag
Conclusie 2
De inname van vitamine B2
uit voedingsmiddelen
is in Nederland gemiddeld
1,4 mg/dag
Conclusie 3
2,4 mg | 2,4 mg
Conclusie 4
De belangrijkste bron
van vitamine B2 is
Zuivel en zuivelvervangers (38%)
Inname naar geslacht
Inname naar geslacht
De inname van vitamine B2 uit voeding is in Nederland gemiddeld 1,4 mg/dag. De inname is hoger voor jongens/mannen (1,5 mg/dag) dan voor meisjes/vrouwen (1,2 mg/dag).
Wanneer er gekeken wordt naar de totale inname van vitamine B2 uit voeding en supplementen samen, dan is de gemiddelde inname voor jongens/mannen en meisjes/vrouwen gelijk (beide 2,4 mg/dag).
Inname naar leeftijd
Leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine B2 is voor volwassenen hoger (2,6 mg/dag) dan voor kinderen (1,6 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine B2 is voor volwassenen hoger (2,6 mg/dag) dan voor kinderen (1,6 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine B2 is voor volwassenen hoger (2,6 mg/dag) dan voor kinderen (1,6 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Inname naar opleiding
Opleiding en leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine B2 is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 2,4 en 2,9 mg/dag. Ook voor kinderen is de gemiddelde inname van vitamine B2 vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 1,4 en 1,6 mg/dag.
Opleiding, leeftijd en geslacht
De gemiddelde inname van vitamine B2 is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 2,4 en 2,9 mg/dag. Ook voor kinderen is de gemiddelde inname van vitamine B2 vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 1,4 en 1,6 mg/dag.
Bronnen
Bronnen van vitamine B2
De belangrijkste bronnen van vitamine B2 zijn Zuivel en zuivelvervangers (38%), Voedingssupplementen (11%) en Vlees en vleesvervangers (11%).
* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.