In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten of drinken gemiddeld

37 g/dag

bouillon

Conclusie 2

Hoe ouder Nederlanders zijn hoe meer bouillon ze eten of drinken

icoon oude vrouw

Conclusie 3

Nederlanders eten of drinken gemiddeld 1 dag in de week bouillon      

Tot de groep Bouillon behoort de bouillon die afzonderlijk of in soep of gerechten is gegeten. De overige ingrediënten van de soep (zoals groenten en  vlees) worden bij betreffende groep gerekend.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Skip chart Consumptie van bouillon naar geslacht and go to datatable
Nederlanders eten of drinken gemiddeld 37 gram bouillon per dag. Jongens/mannen eten of drinken vrijwel evenveel bouillon (41 g/dag) als meisjes/vrouwen (34 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Skip chart Consumptie van bouillon naar leeftijd and go to datatable
Volwassenen eten of drinken gemiddeld meer bouillon (43 g/dag) dan kinderen (13 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Skip chart Consumptie van bouillon naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten of drinken gemiddeld meer bouillon (43 g/dag) dan kinderen (13 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Skip chart Consumptie van bouillon naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten of drinken gemiddeld meer bouillon (43 g/dag) dan kinderen (13 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Skip chart Consumptie van bouillon naar opleiding en leeftijd and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten of drinken gemiddeld vrijwel evenveel bouillon (43 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (39 en 50 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten of drinken vrijwel eveneel bouillon (12 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (14 en 20 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Skip chart Consumptie van bouillon naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten of drinken gemiddeld vrijwel evenveel bouillon (43 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (39 en 50 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten of drinken vrijwel eveneel bouillon (12 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (14 en 20 g/dag).