Consumptie naar eetmoment
Consumptie van 1-79-jarigen naar eetmoment
Sommige producten worden specifiek op een bepaald moment gegeten, andere verspreid over de dag. Aardappelen, groenten, peulvruchten, sauzen en smaakmakers, vlees en vleesvervangers en vis, schaal- en schelpdieren worden vooral tijdens de avondmaaltijd gegeten. Koek en gebak, dranken, hartige snacks en fruit, noten en olijven en zoetwaren worden vaker tussendoor gegeten. Zuivel en zuivelvervangers en brood, granen, rijst en pasta worden op verschillende momenten gedurende de dag geconsumeerd.
Aantal eetmomenten en tijdstip
leeftijd en geslacht
Het aantal eetmomenten per dag varieert tussen 7 en 10 gemiddeld per dag. Een eetmoment is hier: elk moment waarop iets gegeten of gedronken werd.
De meeste deelnemers gebruiken een ontbijt, lunch en avondmaaltijd op de dagen waarover hun voeding is nagevraagd, maar het komt ook voor dat er een maaltijd overgeslagen wordt. De overige eetmomenten waren tussendoortjes, wat iets kleins zoals 1 snoepje of een slokje water kan zijn, of iets groters. Kinderen van 4-11 jaar gebruiken de minste eetmomenten.
leeftijd en geslacht 12 groepen
Het aantal eetmomenten per dag varieert tussen 7 en 10 gemiddeld per dag. Een eetmoment is hier: elk moment waarop iets gegeten of gedronken werd.
De meeste deelnemers gebruiken een ontbijt, lunch en avondmaaltijd op de dagen waarover hun voeding is nagevraagd, maar het komt ook voor dat er een maaltijd overgeslagen wordt. De overige eetmomenten waren tussendoortjes, wat iets kleins zoals 1 snoepje of een slokje water kan zijn, of iets groters. Kinderen van 4-11 jaar gebruiken de minste eetmomenten.
Eetmoment per tijdstip
Hoe laat eten Nederlanders? In deze grafiek is per half uur op de dag te zien op hoeveel procent van de meetdagen de deelnemers een eetmoment hebben, en welke soort maaltijd dat is.
De meeste mensen ontbijten tussen half 8 en half 10. De starttijd van de lunch is vaak tussen 12 en 1 uur. De avondmaaltijd begint vaak tussen half 6 en half 7.