In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten en drinken
338 g/dag
zuivel en
13 g/dag
zuivelvervangers
Conclusie 2
Jongens/mannen eten of drinken meer zuivel en zuivelvervangers dan meisjes/vrouwen
388 gram | 315 gram
Conclusie 3
Meisjes en vrouwen van 12-50 jaar eten en drinken het minst zuivel en zuivelvervangers
Conclusie 4
Meest geconsumeerde zuivel:
melkdranken (51% )
yoghurt (20%)
kaas (9%)
Tot de groep Zuivel en zuivelvervangers behoren kaas, melkdranken, kwark, yoghurt, vla, pap, pudding, room, koffiemelk, ijs (roomijs en waterijs) en zuivelvervangers (zoals sojadrink, sojadessert, rijstdrink). |
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten en drinken gemiddeld 352 gram zuivel en zuivelvervangers per dag. Hiervan is 51% melk(dranken), 20% yoghurt, 9% kaas en 4% zuivelvervangers. Jongens/mannen eten en drinken meer zuivel en zuivelvervangers (388 g/dag) dan meisjes/vrouwen (315 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers over en ga naar de datatabel
Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (335 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (342 en 377 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten en drinken vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (362 en 379 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (335 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (342 en 377 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten en drinken vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (362 en 379 g/dag). |