In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

87 g/dag

vlees en

5 g/dag

vleesvervangers

Conclusie 2


Laagopgeleiden eten meer vlees en vleesvervangers dan hoogopgeleiden

Icoon school

Conclusie 4

Jongens/mannen eten meer vlees en vleesvervangers dan meisjes/vrouwen

icoon man & vrouw

109 gram |  75 gram

Conclusie 3


Nederlanders eten gemiddeld

5 à 6 dagen

in de week vlees en vleesvervangers

Icoon vleesproducten 64x64

Tot de groep Vlees en vleesvervangers behoren vlees en vleesproducten (inclusief gevogelte) voor de warme maaltijd en de vleeswaren voor op brood en vleesvervangers (kant en klaar) voor warme maaltijd en op brood.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 92 gram vlees en vleesvervangers per dag. Hiervan is 87 gram vlees en vleeswaren (95%) en 5 gram vleesvervangers (5%). Jongens/mannen eten meer vlees en vleesvervangers (109 g/dag) dan meisjes/vrouwen (75 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vlees en vleesvervangers (97 g/dag) dan kinderen (71 g/dag). Bij jongens/mannen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 18-50 jaar. Daarna blijft de consumptie vrijwel gelijk. Bij meisjes/vrouwen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vlees en vleesvervangers (97 g/dag) dan kinderen (71 g/dag). Bij jongens/mannen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 18-50 jaar. Daarna blijft de consumptie vrijwel gelijk. Bij meisjes/vrouwen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.

 

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vlees en vleesvervangers (97 g/dag) dan kinderen (71 g/dag). Bij jongens/mannen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 18-50 jaar. Daarna blijft de consumptie vrijwel gelijk. Bij meisjes/vrouwen neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe tot de leeftijd 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer vlees en vleesvervangers (111 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (85 g/dag). Ook kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer vlees en vleesvervangers (87 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (65 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van vlees en vleesvervangers naar geslacht over en ga naar de datatabel
Laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer vlees en vleesvervangers (111 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (85 g/dag). Ook kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer vlees en vleesvervangers (87 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (65 g/dag).