In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
34 g/dag
sauzen en smaakmakers
Conclusie 2
Jongens/mannen gebruiken meer sauzen en smaakmakers dan meisjes/vrouwen
38 gram | 31 gram
Conclusie 3
Volwassenen eten meer
sauzen en smaakmakers dan kinderen
Tot de groep Sauzen en smaakmakers behoren alle kant-en-klare sauzen, sauzen op basis van poeder, jus, dressings, ketjap, kruidenmixen, kant-en-klare broodsalades zoals selleriesalade, hummus en tapenade.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 34 gram sauzen en smaakmakers per dag. Jongens/mannen eten meer sauzen en smaakmakers (38 g/dag) dan meisjes/vrouwen (31 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag). |