In het kort

Conclusie 1

 

Nederlanders eten gemiddeld

34 g/dag

sauzen en smaakmakers

Conclusie 2

 Jongens/mannen gebruiken meer sauzen en smaakmakers dan meisjes/vrouwen

icoon man & vrouw

38 gram      |       31 gram

Conclusie 3

 

Icoon sauzen en smaakmakers

Volwassenen eten meer
sauzen en smaakmakers dan kinderen 

icoon saus jus

Tot de groep Sauzen en smaakmakers behoren alle kant-en-klare sauzen, sauzen op basis van poeder, jus, dressings, ketjap, kruidenmixen, kant-en-klare broodsalades zoals selleriesalade, hummus en tapenade.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 34 gram sauzen en smaakmakers per dag. Jongens/mannen eten meer sauzen en smaakmakers (38 g/dag) dan meisjes/vrouwen (31 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. 

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. 

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. 

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag).