In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
34 g/dag
sauzen en smaakmakers
Conclusie 2
Jongens/mannen gebruiken meer sauzen en smaakmakers dan meisjes/vrouwen
38 gram | 31 gram
Conclusie 3
Volwassenen eten meer
sauzen en smaakmakers dan kinderen
Tot de groep Sauzen en smaakmakers behoren alle kant-en-klare sauzen, sauzen op basis van poeder, jus, dressings, ketjap, kruidenmixen, kant-en-klare broodsalades zoals selleriesalade, hummus en tapenade.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar geslacht over en ga naar de datatabel
| Nederlanders eten gemiddeld 34 gram sauzen en smaakmakers per dag. Jongens/mannen eten meer sauzen en smaakmakers (38 g/dag) dan meisjes/vrouwen (31 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd over en ga naar de datatabel
| Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
| Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
| Volwassenen eten gemiddeld meer sauzen en smaakmakers (37 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de middelbare leeftijd. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
| Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van sauzen en smaakmakers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
| Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (29 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (21 g/dag). |