In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
7 g/dag
peulvruchten
Conclusie 3
In vrijwel alle bevolkingsgroepen worden weinig peulvruchten gegeten
Conclusie 4
Nederlanders eten gemiddeld op bijna
2 dagen
in de maand peulvruchten
Tot de groep Peulvruchten behoren zowel verse als lang houdbare erwten en bonen, zoals spliterwten, groene erwten en kikkererwten, bruine bonen, sojabonen en kapucijners.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 7 gram peulvruchten per dag. Jongens/mannen eten meer peulvruchten (9 g/dag) dan meisjes/vrouwen (5 g/dag).
Consumptie aantal dagen van de week
Op ongeveer 2 dagen per maand worden peulvruchten gegeten. |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel peulvruchten (7 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (9 en 5 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel peulvruchten (3 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (3 en 5 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel peulvruchten (7 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (9 en 5 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel peulvruchten (3 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (3 en 5 g/dag). |