In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
37 g/dag
koek en gebak
Conclusie 2
Er is vrijwel geen verschil in consumptie van koek en gebak tussen hoog-, middelbaar- en laagopgeleiden
Conclusie 3
Nederlanders eten gemiddeld 4 dagen in de week koek en gebak
Tot de groep Koek en gebak behoren koekjes, biscuits, ontbijtkoek, cake, gebak en taart.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 37 gram koek en gebak per dag. Jongens/mannen eten vrijwel evenveel koek en gebak (38 g/dag) als meisjes/vrouwen (37 g/dag). |
Consumptie aantal dagen per week
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak in aantal dagen per week over en ga naar de datatabel
Op 4 dagen in de week wordt koek en gebak gegeten.
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer koek en gebak (38 g/dag) dan kinderen (35 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd van 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie van koek en gebak bij vrouwen vrijwel gelijk. Bij mannen blijft de consumptie ook vrijwel gelijk tot 65 jaar, met een verhoogde consumptie bij 65-79 jarigen. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer koek en gebak (38 g/dag) dan kinderen (35 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd van 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie van koek en gebak bij vrouwen vrijwel gelijk. Bij mannen blijft de consumptie ook vrijwel gelijk tot 65 jaar, met een verhoogde consumptie bij 65-79 jarigen. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer koek en gebak (38 g/dag) dan kinderen (35 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd van 12-17 jaar. Hierna blijft de consumptie van koek en gebak bij vrouwen vrijwel gelijk. Bij mannen blijft de consumptie ook vrijwel gelijk tot 65 jaar, met een verhoogde consumptie bij 65-79 jarigen. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel koek en gebak (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 43 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel koek en gebak (33 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (37 en 38 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van koek en gebak naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel koek en gebak (38 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (36 en 43 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel koek en gebak (33 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (37 en 38 g/dag). |