In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten
352 g/dag zuivelproducten
Conclusie 2
Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivel als kinderen
Conclusie 3
In het noorden wordt het meeste zuivel gegeten, in het westen het minste
Conclusie 4
Meest gebruikte zuivel:
melk (42% ) yoghurt (15%) kaas (9%)
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 352 gram zuivelproducten per dag. Hiervan is 42% melk, 15% yoghurt en 9% kaas. Mannen eten meer zuivelproducten (379 g/dag) dan vrouwen (324 g/dag).
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.
Regio en leeftijd
In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag).
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag).