In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten
98 g/dag
vlees
Conclusie 2
Laagopgeleide volwassenen eten meer vlees dan hoogopgeleide
Conclusie 4
Bijna de helft van het vlees is bewerkt vlees
Conclusie 3
Nederlanders eten vlees op
6 dagen
per week
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 98 gram vlees en vleesproducten per dag. Mannen eten meer vlees en vleesproducten (115 g/dag) dan vrouwen (81 g/dag).
Consumptie aantal dagen van de week
Op gemiddeld 6 dagen per week wordt er in Nederland vlees gegeten.
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten meer vlees en vleesproducten (104 g/dag) dan kinderen (76 g/dag). In de leeftijd tot 18 jaar neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten meer vlees en vleesproducten (104 g/dag) dan kinderen (76 g/dag). In de leeftijd tot 18 jaar neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten meer vlees en vleesproducten (104 g/dag) dan kinderen (76 g/dag). In de leeftijd tot 18 jaar neemt de consumptie van vlees en vleesproducten toe, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten meer vlees en vleesproducten (110 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (98 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten meer vlees en vleesproducten (85 g/dag) dan kinderen met normaal-/ondergewicht (74 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten meer vlees en vleesproducten (110 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (98 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten meer vlees en vleesproducten (85 g/dag) dan kinderen met normaal-/ondergewicht (74 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Laagopgeleide volwassenen eten meer vlees en vleesproducten (108 g/dag), dan hoogopgeleide volwassenen (96 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten minder vlees en vleesproducten (66 g/dag), dan kinderen met laagopgeleide verzorgers (89 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Laagopgeleide volwassenen eten meer vlees en vleesproducten (108 g/dag), dan hoogopgeleide volwassenen (96 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten minder vlees en vleesproducten (66 g/dag), dan kinderen met laagopgeleide verzorgers (89 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In het oosten worden meer vlees en vleesproducten (103 g/dag) en in het westen minder vlees en vleesproducten (93 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 98 g/dag.
Regio en leeftijd
In het oosten worden meer vlees en vleesproducten (103 g/dag) en in het westen minder vlees en vleesproducten (93 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 98 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In het oosten worden meer vlees en vleesproducten (103 g/dag) en in het westen minder vlees en vleesproducten (93 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 98 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vlees en vleesproducten (96 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (102 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vlees en vleesproducten (96 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (102 g/dag).
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vlees en vleesproducten (96 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (102 g/dag).