In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
16 g/dag
vis, schelp- en schaaldieren
Conclusie 2
Hoogopgeleiden eten vrijwel evenveel vis als laagopgeleiden
Conclusie 3
In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis gegeten
Conclusie 4
Van de gegeten vis is
42%
vette vis
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 16 gram vis, schaal- en schelpdieren per dag. Mannen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (17 g/dag) als vrouwen (16 g/dag). 42% van de vis bestaat uit vette vis.
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (18 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (9 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (6 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (18 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (9 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (6 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (22 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (19 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten evenveel vis, schaal- en schelpdieren als kinderen met laagopgeleide verzorgers (7 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (22 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (19 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten evenveel vis, schaal- en schelpdieren als kinderen met laagopgeleide verzorgers (7 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.
Regio en leeftijd
In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).
Regio, leeftijd en geslacht
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).