In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
35 g/dag
sauzen en smaakmakers
Conclusie 2
De meeste sauzen worden gegeten in de leeftijd van 19-50 jaar.
Conclusie 3
In het zuiden worden de meeste sauzen en smaakmakers gegeten
Conclusie 4
Mannen gebruiken meer sauzen

41 gram | 29 gram
Tot de groep Sauzen en smaakmakers behoren alle kant-en-klare sauzen en dressings, van poeder bereide sauzen, kruidenmixen en kant-en-klare broodsalades zoals selleriesalade.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 35 gram sauzen en smaakmakers per dag. Mannen eten meer sauzen en smaakmakers (41 g/dag) dan vrouwen (29 g/dag).
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (39 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (40 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (26 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (23 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (39 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (40 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (26 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (23 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten evenveel sauzen en smaakmakers als laagopgeleide volwassenen (37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (28 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (19 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten evenveel sauzen en smaakmakers als laagopgeleide volwassenen (37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (28 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (19 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.
Regio en leeftijd
In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden.
Stedelijkheid en leeftijd
In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden.
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden.