Overslaan en naar de inhoud gaan Direct naar de hoofdnavigatie
Rijksoverheid logo | naar de homepage van Wat eet Nederland Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport
  • rivm.nl
  • Home
  • Conclusies
  • Resultaten
    • Voedingsmiddelen
    • Richtlijnen
    • Veranderingen
    • Macronutriënten
    • Vitamines
    • Mineralen
  • Onderwerpen
  • Achtergrond
    • Studie opzet
    • Onderzoekspopulatie
    • Data-analyse en gebruikte indelingen
  • Publicaties en datasets
    • Datasets VCP
    • StatLine RIVM
    • Publicaties
  • rivm.nl
  • Home
  • Resultaten
  • Voedingsmiddelen
  • Peulvruchten

Peulvruchten

Consumptie van peulvruchten naar leeftijd, geslacht en opleiding.
  • Consumptie
  • Plaats
  • Eetmoment

In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld 

icoon peulvruchten

7 g/dag

peulvruchten 

Conclusie 3


In vrijwel alle bevolkingsgroepen worden weinig peulvruchten gegeten 

Conclusie 4

Nederlanders eten gemiddeld op bijna

2 dagen

in de maand peulvruchten 

Tot de groep Peulvruchten behoren zowel verse als lang houdbare erwten en bonen, zoals spliterwten, groene erwten en kikkererwten, bruine bonen, sojabonen en kapucijners.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar geslacht over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 7 gram peulvruchten per dag. Jongens/mannen eten meer peulvruchten (9 g/dag) dan meisjes/vrouwen (5 g/dag).

Consumptie aantal dagen van de week

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten in aantal dagen per week over en ga naar de datatabel
Op ongeveer 2 dagen per maand worden peulvruchten gegeten.

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar leeftijd over en ga naar de datatabel

Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Mannen eten gemiddeld meer peulvruchten (10 g/dag) dan jongens (3g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel peulvruchten (5g/dag) als meisjes (3 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel peulvruchten (7 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (9 en 5 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel peulvruchten (3 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (3 en 5 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van peulvruchten naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel peulvruchten (7 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (9 en 5 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel peulvruchten (3 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (3 en 5 g/dag).

Meer resultaten

  • Uitsplitsingen naar specifieke bevolkingsgroepen en details over de consumptie op StatLine RIVM
Terug naar boven

Deel deze pagina


  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • WhatsApp
  • E-mail

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag

Service

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Over deze site

  • Contact, suggesties en opmerkingen
  • Website RIVM
  • Disclaimer
  • Toegankelijkheid
  • English
  • Nieuwsbrief Voeding
  • VCP is onderdeel van Leefstijlmonitor