In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
41 g/dag
koek en gebak
Conclusie 2
De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd 14-18 jaar, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk
Conclusie 3
In vrijwel alle bevolkingsgroepen is de consumptie van koek en gebak ongeveer gelijk
Conclusie 4
Mannen eten meer koek en gebak

44 gram | 38 gram
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 41 gram koek en gebak per dag. Mannen eten meer koek en gebak (44 g/dag) dan vrouwen (38 g/dag).
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Mannen eten meer koek en gebak (46 g/dag) dan jongens (39 g/dag). Vrouwen eten evenveel koek en gebak als meisjes (38 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd 14-18 jaar, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Mannen eten meer koek en gebak (46 g/dag) dan jongens (39 g/dag). Vrouwen eten evenveel koek en gebak als meisjes (38 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd 14-18 jaar, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Mannen eten meer koek en gebak (46 g/dag) dan jongens (39 g/dag). Vrouwen eten evenveel koek en gebak als meisjes (38 g/dag). De consumptie van koek en gebak neemt toe tot de leeftijd 14-18 jaar, hierna blijft de consumptie vrijwel gelijk.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten evenveel koek en gebak als volwassenen met normaal-/ondergewicht (42 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten evenveel koek en gebak als kinderen met normaal-/ondergewicht (38 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten evenveel koek en gebak als volwassenen met normaal-/ondergewicht (42 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten evenveel koek en gebak als kinderen met normaal-/ondergewicht (38 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel koek en gebak (40 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (46 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel koek en gebak (38 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (37 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel koek en gebak (40 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (46 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel koek en gebak (38 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (37 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In alle regio's wordt vrijwel evenveel koek en gebak gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 41 g/dag.
Regio en leeftijd
In alle regio's wordt vrijwel evenveel koek en gebak gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 41 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In alle regio's wordt vrijwel evenveel koek en gebak gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 41 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
In sterk stedelijke gebieden wordt vrijwel evenveel koek en gebak (40 g/dag) gegeten als in niet-stedelijke gebieden (43 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
In sterk stedelijke gebieden wordt vrijwel evenveel koek en gebak (40 g/dag) gegeten als in niet-stedelijke gebieden (43 g/dag).
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
In sterk stedelijke gebieden wordt vrijwel evenveel koek en gebak (40 g/dag) gegeten als in niet-stedelijke gebieden (43 g/dag).