In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
194 g/dag
brood en granen
Conclusie 2
Hoogopgeleiden eten meer brood en granen dan laagopgeleiden
Conclusie 4
We eten gemiddeld
3,5 snee brood en
47 gram rijst/pasta
per dag
Conclusie 3
Mannen eten meer brood en granen

223 gram | 165 gram
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 194 gram brood, granen, rijst en pasta per dag. Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (223 g/dag) dan vrouwen (165 g/dag).
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten minder brood, granen, rijst en pasta (190 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (224 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (171 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (169 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten minder brood, granen, rijst en pasta (190 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (224 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (171 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (169 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta (212 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (186 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (172 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (162 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta (212 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (186 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (172 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (162 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.
Regio en leeftijd
In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag).
Regio, leeftijd en geslacht
Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag).