In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
43 g/dag
bouillon
Conclusie 2
Ouderen eten meer bouillon
Conclusie 3
In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon gegeten dan in sterk stedelijke gebieden
Conclusie 4
In het zuiden wordt meer bouillon gegeten (54 g),
in het westen
juist minder (35 g)
Tot de groep Bouillon behoort de bouillon die afzonderlijk of in soep of gerechten is gegeten. |
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 43 gram bouillon per dag. Mannen eten vrijwel evenveel bouillon (43 g/dag) als vrouwen (42 g/dag)
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel bouillon (49 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (47 g/dag). Ook kinderen met normaal-/ondergewicht eten evenveel bouillon als kinderen met overgewicht/obesitas (17 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel bouillon (49 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (47 g/dag). Ook kinderen met normaal-/ondergewicht eten evenveel bouillon als kinderen met overgewicht/obesitas (17 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel bouillon (51 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (49 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel bouillon (18 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (15 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel bouillon (51 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (49 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel bouillon (18 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (15 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.
Regio en leeftijd
In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag).
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag).