In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten
72 g/dag
aardappelen
Conclusie 3
Ouderen eten meer aardappelen dan jongere leeftijdsgroepen
Conclusie 4
In het noorden en in niet-stedelijke gebieden worden de meeste aardappelen gegeten
Conclusie 2
Nederlanders eten aardappelen op
3,5 dagen
per week
Tot de groep aardapppelen behoren aardappelen, aardappelproducten en overige knolgewassen (zoals bataat en zoete aardappel)
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld 72 gram aardappelen per dag. Mannen eten meer aardappelen (84 g/dag) dan vrouwen (61 g/dag).
Consumptie aantal dagen van de week
Op ongeveer de helft van de dagen (gemiddeld 3,5 dagen per week) worden aardappelen gegeten. |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Volwassenen eten meer aardappelen (76 g/dag) dan kinderen (59 g/dag). De consumptie neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Volwassenen eten meer aardappelen (76 g/dag) dan kinderen (59 g/dag). De consumptie neemt toe met de leeftijd.
Leeftijd en geslacht (16 groepen)
Volwassenen eten meer aardappelen (76 g/dag) dan kinderen (59 g/dag). De consumptie neemt toe met de leeftijd.
Consumptie naar gewichtsklasse
BMI en leeftijd
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel aardappelen (76 g/dag) als volwassenen met een normaal-/ondergewicht (73 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten meer aardappelen (66 g/dag) dan kinderen met normaal-/ondergewicht (57 g/dag).
BMI, leeftijd en geslacht
Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel aardappelen (76 g/dag) als volwassenen met een normaal-/ondergewicht (73 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten meer aardappelen (66 g/dag) dan kinderen met normaal-/ondergewicht (57 g/dag).
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Laagopgeleide volwassenen eten meer aardappelen (84 g/dag), dan hoogopgeleide volwassenen (63 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer aardappelen (68 g/dag), dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (51 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Laagopgeleide volwassenen eten meer aardappelen (84 g/dag), dan hoogopgeleide volwassenen (63 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer aardappelen (68 g/dag), dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (51 g/dag).
Consumptie naar regio
Regio
In het noorden worden meer aardappelen (83 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 72 g/dag.
Regio en leeftijd
In het noorden worden meer aardappelen (83 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 72 g/dag.
Regio, leeftijd en geslacht
In het noorden worden meer aardappelen (83 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 72 g/dag.
Consumptie naar stedelijkheid
Stedelijkheid
Inwoners van niet-stedelijke gebieden eten meer aardappelen (83 g/dag) dan inwoners van sterk stedelijke gebieden (64 g/dag).
Stedelijkheid en leeftijd
Inwoners van niet-stedelijke gebieden eten meer aardappelen (83 g/dag) dan inwoners van sterk stedelijke gebieden (64 g/dag).
Stedelijkheid, leeftijd en geslacht
Inwoners van niet-stedelijke gebieden eten meer aardappelen (83 g/dag) dan inwoners van sterk stedelijke gebieden (64 g/dag).