In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
64 g/dag
aardappelen
Conclusie 3
Hoe ouder Nederlanders zijn, hoe meer aardappelen ze eten.
Conclusie 4
Laag- en middelbaaropgeleiden eten meer aardappelen dan hoogopgeleiden
Conclusie 2
Nederlanders eten gemiddeld
3 dagen
in de week aardappelen
Tot de groep Aardapppelen behoren aardappelen, aardappelproducten en zetmeelrijke knolgewassen (zoals bataat en cassave).
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 64 gram aardappelen per dag. Jongens/mannen eten meer aardappelen (75 g/dag) dan meisjes/vrouwen (53 g/dag). |
Consumptie aantal dagen van de week
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 3 dagen per week aardappelen. |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). |