Overslaan en naar de inhoud gaan Direct naar de hoofdnavigatie
Rijksoverheid logo | naar de homepage van Wat eet Nederland Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport
  • rivm.nl (externe link)
  • Home
  • Conclusies
  • Resultaten
    • Voedingsmiddelen
    • Richtlijnen
    • Veranderingen
    • Macronutriënten
    • Vitamines
    • Mineralen
  • Onderwerpen
  • Achtergrond
    • Studie opzet
    • Onderzoekspopulatie
    • Data-analyse en gebruikte indelingen
  • Publicaties en datasets
    • Datasets VCP
    • StatLine RIVM
    • Publicaties
  • rivm.nl (externe link)
  • Home
  • Resultaten
  • Voedingsmiddelen
  • Aardappelen

Aardappelen

Consumptie van aardappelen. De consumptie naar leeftijd, geslacht en opleiding.
  • Consumptie
  • Plaats
  • Eetmoment

In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

icoon aardappelen

64 g/dag

aardappelen

Conclusie 3


Hoe ouder Nederlanders zijn, hoe meer aardappelen ze eten.

Conclusie 4


Laag- en middelbaaropgeleiden eten meer aardappelen dan hoogopgeleiden

Conclusie 2

Nederlanders eten gemiddeld

3 dagen

in de week aardappelen

Icoon aardappelen 64x64

Tot de groep Aardapppelen behoren aardappelen, aardappelproducten en zetmeelrijke knolgewassen (zoals bataat en cassave).

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar geslacht over en ga naar de datatabel

Consumptie van aardappelen naar geslacht

Staaf grafiek met 3 staven.
VCP 2019-2021
De grafiek heeft 1 X-as die categories weergeeft.
De grafiek heeft 1 Y-as die gram/dag weergeeft.
Consumptie van aardappelen naar geslachtConsumptie van aardappelen naar geslacht
Consumptie van aardappelen naar geslacht VCP 2019-2021gram/dagToon tabelConsumptie van aardappelen naar geslachtVCP 2019-2021020406080Totale bevolking 1-79 jaarJongens/mannen 1-79 jaarMeisjes/vrouwen 1-79 jaar
Download brongegevens
Einde van interactieve grafiek.
Nederlanders eten gemiddeld 64 gram aardappelen per dag. Jongens/mannen eten meer aardappelen (75 g/dag) dan meisjes/vrouwen (53 g/dag).

Consumptie aantal dagen van de week

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week over en ga naar de datatabel

Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week

Staaf grafiek met 3 staven.
VCP 2019-2021
De grafiek heeft 1 X-as die categories weergeeft.
De grafiek heeft 1 Y-as die aantal dagen/week weergeeft.
Consumptie van aardappelen in aantal dagen per weekConsumptie van aardappelen in aantal dagen per week
Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week VCP 2019-2021aantal dagen/weekToon tabelConsumptie van aardappelen in aantal dagen per weekVCP 2019-202101234567Totale bevolking 1-79 jaarJongens/mannen 1-79 jaarMeisjes/vrouwen 1-79 jaar
Download brongegevens
Einde van interactieve grafiek.
Nederlanders eten gemiddeld 3 dagen per week aardappelen.

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag).

 

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). 

Meer resultaten

  • Uitsplitsingen naar specifieke bevolkingsgroepen en details over de consumptie op StatLine RIVM (externe link)
Terug naar boven

Deel deze pagina


  • Facebook (externe link)
  • X (externe link)
  • LinkedIn (externe link)
  • WhatsApp (externe link) (opent in een nieuw venster)
  • E-mail

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag

Service

  • Twitter (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • LinkedIn (externe link)
  • YouTube (externe link)

Over deze site

  • Contact, suggesties en opmerkingen
  • Website RIVM (externe link)
  • Disclaimer (externe link)
  • Toegankelijkheid
  • English (externe link)
  • Nieuwsbrief Voeding (externe link)
  • VCP is onderdeel van Leefstijlmonitor (externe link)