Overslaan en naar de inhoud gaan Direct naar de hoofdnavigatie
Rijksoverheid logo | naar de homepage van Wat eet Nederland Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport
  • rivm.nl
  • Home
  • Conclusies
  • Resultaten
    • Voedingsmiddelen
    • Richtlijnen
    • Veranderingen
    • Macronutriënten
    • Vitamines
    • Mineralen
  • Onderwerpen
  • Achtergrond
    • Studie opzet
    • Onderzoekspopulatie
    • Data-analyse en gebruikte indelingen
  • Publicaties en datasets
    • Datasets VCP
    • StatLine RIVM
    • Publicaties
  • rivm.nl
  • Home
  • Resultaten
  • Voedingsmiddelen
  • Aardappelen

Aardappelen

Consumptie van aardappelen. De consumptie naar leeftijd, geslacht en opleiding.
  • Consumptie
  • Plaats
  • Eetmoment

In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

icoon aardappelen

64 g/dag

aardappelen

Conclusie 3


Hoe ouder Nederlanders zijn, hoe meer aardappelen ze eten.

Conclusie 4


Laag- en middelbaaropgeleiden eten meer aardappelen dan hoogopgeleiden

Conclusie 2

Nederlanders eten gemiddeld

3 dagen

in de week aardappelen

Icoon aardappelen 64x64

Tot de groep Aardapppelen behoren aardappelen, aardappelproducten en zetmeelrijke knolgewassen (zoals bataat en cassave).

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 64 gram aardappelen per dag. Jongens/mannen eten meer aardappelen (75 g/dag) dan meisjes/vrouwen (53 g/dag).

Consumptie aantal dagen van de week

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 3 dagen per week aardappelen.

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd.

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag).

 

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van aardappelen naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). 

Meer resultaten

  • Uitsplitsingen naar specifieke bevolkingsgroepen en details over de consumptie op StatLine RIVM
Terug naar boven

Deel deze pagina


  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • WhatsApp
  • E-mail

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag

Service

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Over deze site

  • Contact, suggesties en opmerkingen
  • Website RIVM
  • Disclaimer
  • Toegankelijkheid
  • English
  • Nieuwsbrief Voeding
  • VCP is onderdeel van Leefstijlmonitor