In het kort
Richtlijnen
Eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon conform de andere richtlijnen
Consumptie
Van het eiwit is gemiddeld
39 %
plantaardig
Consumptie
Van het eiwit is gemiddeld
61 %
dierlijk
Richtlijnen
Raad voor de leefomgeving en infrastructuur:
Stel als doel dat het aandeel dierlijke eiwitten in 2030 is gedaald naar 40%
toelichting
Hiervoor is gekeken naar het gemiddelde aandeel plantaardig eiwit van de totale hoeveelheid eiwit dat door volwassenen wordt geconsumeerd.
Consumptie naar geslacht
Geslacht-%
Van het eiwit dat wordt gegeten heeft gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong.
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd en geslacht-bijdrage
Van het eiwit dat wordt gegeten heeft gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets lager in de oudere leeftijdsgroepen.
Consumptie naar opleiding
Leeftijd en opleiding-bijdrage
Van het eiwit dat wordt gegeten heeft gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets hoger voor hoger opgeleide volwassenen.