In het kort
Richtlijnen
Richtlijn:
Beperk de consumptie van rood vlees en met name bewerkt vlees
Consumptie
Volwassenen eten gemiddeld
69 g/dag
rood en/of bewerkt vlees
Verschillen
Mannen eten meer rood en/of bewerkt vlees dan vrouwen
85 gram | 54 gram
% volgt richtlijn
Laagopgeleiden eten meer rood en/of bewerkt vlees dan hoogopgeleiden
Tot de groep rood vlees behoren vers vlees van rund, varken, schaap, paard en wild. Gevogelte (kip, kalkoen) is geen rood vlees.
Tot de groep bewerkt vlees behoren alle vlees dat een bewerking ondergaan heeft zoals zouten, drogen, roken, paneren of bereiding tot worst of vleeswaar. Onder bewerkt vlees valt ook bewerkt gevogelte (bijvoorbeeld kipfilet voor op brood).
Consumptie naar geslacht
Geslacht-gram
Sla de grafiek Consumptie van rood en/of bewerkt vlees naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlandse volwassenen eten gemiddeld 69 gram rood en/of bewerkt vlees per dag. Mannen eten meer rood en/of bewerkt vlees (85 g/dag) dan vrouwen (54 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd-gram
Sla de grafiek Consumptie van rood en/of bewerkt vlees naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Onder volwassenen is er vrijwel geen verschil in consumptie van rood en/of bewerkt vlees tussen leeftijdsgroepen. Het varieert voor volwassenen tussen 66 en 76 gram per dag. |
Leeftijd en geslacht-gram
Sla de grafiek Consumptie van rood en/of bewerkt vlees naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Onder volwassenen is er vrijwel geen verschil in consumptie van rood en/of bewerkt vlees tussen leeftijdsgroepen. Het varieert voor volwassenen tussen 66 en 76 gram per dag. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding-gram
Sla de grafiek Consumptie van rood en/of bewerkt vlees naar opleiding over en ga naar de datatabel
Laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer rood en/of bewerkt vlees (92 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (57 g/dag). |
Opleiding en geslacht-gram
Sla de grafiek Consumptie van rood vlees en/of bewerkt naar opleiding en geslacht over en ga naar de datatabel
Laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer rood en/of bewerkt vlees (92 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (57 g/dag). |