In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
15 g/dag
vis, schelp- en schaaldieren
Conclusie 2
Er is vrijwel geen verschil in consumptie van vis, schaal- en schelpdieren tussen hoog-, middelbaar- en laagopgeleiden
Conclusie 3
Ouderen eten meer vis, schaal- en schelpdieren dan jongere leeftijdsgroepen
| Tot de groep Vis, schaal- en schelpdieren behoren vis, garnalen, krab, kreeft, inktvis, slakken en visproducten zoals vissticks. | 
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal- en schelpdieren naar geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Nederlanders eten gemiddeld 15 gram vis, schaal- en schelpdieren per dag. Jongens/mannen eten evenveel vis, schaal- en schelpdieren als meisjes/vrouwen. | 
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal- en schelpdieren naar leeftijd and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld meer vis, schaal- en schelpdieren (16 g/dag) dan kinderen (7 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd. | 
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal en schelpdieren naar leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld meer vis, schaal- en schelpdieren (16 g/dag) dan kinderen (7 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd. | 
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal- en schelpdieren naar leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
	
		
	
	
	
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld meer vis, schaal- en schelpdieren (16 g/dag) dan kinderen (7 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd. | 
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal- en schelpdieren naar opleiding en leeftijd and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (17 en 14 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (7 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (6 en 9 g/dag). | 
Opleiding, leeftijd en geslacht
      
      Skip chart Consumptie van vis, schaal- en schelpdieren naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (17 en 14 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (7 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (6 en 9 g/dag). |