In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
191 g/dag
brood, granen, rijst en pasta
Conclusie 2
Hoog- en middelbaar opgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan laagopgeleide volwassenen
Conclusie 4
Nederlanders eten per dag gemiddeld:
52 gram rijst/pasta
3,3 snee brood (van 35 gram per stuk)
Conclusie 3
Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan meisjes/vrouwen

218 gram | 165 gram
Tot de groep Brood, granen, rijst en pasta behoren ook ontbijtgranen, crackers, beschuit, wraps en pizzadeeg.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
| Nederlanders eten gemiddeld per dag 191 gram brood, granen, rijst en pasta. Hiervan is 60% brood en 27% pasta, rijst en andere graanproducten. Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (218 g/dag) dan meisjes/vrouwen (165 g/dag). | 
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
| Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. | 
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
| Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. | 
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
| Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. | 
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
| Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag). |