In het kort
conclusie consumptie fruit 1
Nederlanders eten gemiddeld
150 g/dag
fruit, noten en olijven (waarvan 135 g fruit inclusief conserven)
Conclusie 2
Peuters eten meer fruit dan tieners
 
Conclusie 3
Nederlanders eten gemiddeld
4 à 5 dagen
in de week fruit
Conclusie 4
Appel en banaan zijn de meest  gegeten fruitsoorten
| Tot de groep Fruit, noten en olijven behoren fruit, noten, zaden, olijven, vruchtenmoes, pindakaas en notenspread. Onder fruit vallen vers fruit, gedroogd fruit en fruitconserven. | 
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven naar geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Nederlanders eten gemiddeld 150 gram fruit, noten en olijven per dag. Hiervan is 135 gram fruit, inclusief compôte/moes. Jongens/mannen eten vrijwel evenveel fruit, noten en olijven (150 g/dag) als meisjes/vrouwen (149 g/dag). | 
Consumptie aantal dagen van de week
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven in aantal dagen per week and go to datatable
            
        
      
              
      
      Nederlanders eten gemiddeld 4 à 5 keer per week fruit.
Verschillende fruitsoorten
      
      Skip chart Top tien van fruitsoorten naar gemiddelde consumptie and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Appels en bananen zijn de meest geconsumeerde fruitsoorten (in gram gemiddeld per dag). De fruitsoorten in het figuur zijn grotendeels ook de fruitsoorten die het vaakst op het menu staan (frequentie in gebruik). | 
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven naar leeftijd and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel fruit, noten en olijven (151 g/dag) als kinderen (144 g/dag). Jongens van 12-17 jaar eten het minste fruit, noten en olijven. | 
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven naar leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel fruit, noten en olijven (151 g/dag) als kinderen (144 g/dag). Jongens van 12-17 jaar eten het minste fruit, noten en olijven. | 
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
      
      Skip chart Consumptie fruit, noten en olijven naar leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel fruit, noten en olijven (151 g/dag) als kinderen (144 g/dag). Jongens van 12-17 jaar eten het minste fruit, noten en olijven. | 
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven naar opleiding en leeftijd and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer fruit, noten en olijven (175 g/dag) dan middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (141 en 133 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten meer fruit, noten en olijven (156 g/dag) dan kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (127 en 118 g/dag). | 
Opleiding, leeftijd en geslacht
      
      Skip chart Consumptie van fruit, noten en olijven naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
            
        
	
		
	
	
		
      
      
              
      
      | Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer fruit, noten en olijven (175 g/dag) dan middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (141 en 133 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten meer fruit, noten en olijven (156 g/dag) dan kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (127 en 118 g/dag). |